Käyttäjäopas

Yleistä

Tämä käyttäjäopas kattaa MovieStarPlanet perustoiminnot.

MovieStarPlanetissa luot oman virtuaalisen elokuvatähden (movie star), jota käytetään elokuvissa, Chat-huoneissa ja peleissä.

Kun osallistut movie starillasi MovieStarPlanetin virtuaaliseen maailmaan, ansaitset Famea (suosion määrä) ja StarCoinseja (MovieStarPlanetin virtuaalinen raha).

Ansaitset Famea ja StarCoinseja, kun muut käyttäjät katsovat julkaisemiasi elokuvia ja antavat sinulle nimikirjoituksia. Myös Chat-huoneiden pelejä pelaamalla voit ansaita Famea ja StarCoinseja.

Sinun movie starisi aloittaa tasolta (level) 0. Kun saat Famea, nousee myös tasosi. Uusien tasojen avulla saat käyttöön lisää animaatioita ja pääset Chat-huoneisiin, jotka on varattu vain korkeammilla tasoilla oleville movie stareille.

StarCoinseilla voi ostaa kaupoistamme vaatteita, asuja, animaatioita, elokuvien taustoja, musiikkia ja huonekaluja. Näitä voi käyttää omissa elokuvissa ja movie starisi virtuaalisen kodin sisustamiseen.

Aloittaminen

Aloita luomalla henkilökohtainen movie star klikkaamalla "Uusi Käyttäjä"-painiketta MovieStarPlanetin kotisivulla. Tämän jälkeen sinulla on käyttäjätili, jonka avulla voit jatkossa kirjautua sisään MovieStarPlanettiin.

Tilin luominen on ilmaista ja kuka tahansa voi tehdä sen. 

Elokuvat

Voit aloittaa uuden elokuvan tekemisen Elokuvakaupungissa klikkaamalla "Luo uusi elokuva" linkkiä.

Ensimmäisenä valitset korkeintaan kuusi movie staria, jotka esiintyvät elokuvassasi. Voit valita oman movie starisi ja kenet tahansa ystäviesi movie stareista. Voit valita myös kaikkien käytössä olevia Extra -movie stareja elokuvaasi. Kun olet valinnut movie starin elokuvaasi, voit vaihtaa hänen vaatteet klikkaamalla hahmon oikealla puolella olevaa koria. Voit valita vaatteita, jotka kyseinen movie star omistaa. 

Elokuvan tekeminen

Kun olen valinnut movie starit ja heidän vaatteensa elokuvaasi, tulee Elokuvastudio näkyviin. Täällä ohjaat jokaisen kohtauksen, lisäät vuorosanat ja valitset haluamasi animaatiot.

Sivun alareunassa on aikajana. Tämän avulla voit määritellä, mitä movie starit tekevät kohtauksen aikana. Aikajanan avulla voit helposti määritellä missä kohdassa kukin movie star on tietyllä hetkellä. Kun olet valinnut oikean kohdan, voit halutessasi valita millaisia liikkeitä movie star siinä tekee.

Elokuvan viimeistely

Kun olet saanut elokuvasi valmiiksi, voit elokuvaa tallentaessa päättää, onko kyseessä sinun yksityinen elokuvasi vai haluatko tallentaa sen julkiseksi.

Huomaa, jos tallennat elokuvan julkiseksi, et voi enää tehdä muutoksia elokuvaan. Vain julkiseksi tallennetut elokuvat näkyvät kaikille MovieStarPlanetin käyttäjille ja vain julkisista elokuvista voi ansaita Famea ja StarCoinseja.

Kaverit

Jos haluat uusia kavereita, voit etsiä käyttäjänimiä Kaverit -välilehdellä. Tämän löydät sivun yläreunassa olevan Kaverit -linkin kautta.

Kun kaverisi ovat aktiivisia MovieStarPlanetissa, näet heidän tekemät uudet asiat etusivun alareunassa. Tällä alueella voit myös kirjoittaa yksityisviestejä kavereillesi.

"Mitä olet tekemässä?"-alue

Mitä olet tekemässä -kenttä on näytön vasemmassa reunassa. Tähän voit kirjoittaa mitä olet juuri nyt tekemässä tai mitä juuri ajattelet. Kun klikkaat 'Tallenna', kaikki kaverisi näkevät heti viestisi. Samalla voit halutessasi lisätä viestisi aiheeseen liittyviä animaatiota ja kasvonilmeitä movie stariisi. 

Chatroomit ja pelit

Chat-alueella on käytettävissä useita Chat-huoneita. Chat-huoneiden lisäksi MovieStarPlanetissa on Pelit -alue. Siellä voit pelata erilaisia pelejä ja tietokilpailuja, joiden voittajat palkitaan StarCoinseilla ja Famella.

Kaupat

Shoppailu -alueella voi vierailla erilaisissa kaupoissa, joista voit ostaa uusia vaatteita, erilaisia tavaroita huoneisiisi sekä taustoja ja musiikkia elokuviisi.

Voit myös tutustua uusiin animaatioihin ja ostaa haluamasi animaatiot. Näitä voit sitten käyttää elokuvissasi, Chat-huoneissa ja Mitä olet tekemässä -päivityksissä.

Huoneeni ja vaatteiden vaihto

Voit laittaa omaan huoneeseesi kaupoista ostamiasi tavaroita, jotta kaverisi ja muut käyttäjät voivat nähdä ne profiilissasi.

Vaihda vaatteet -huoneessa voit vaihtaa asuja, jotka voit valita niistä vaatteista mitä olet aikaisemmin ostanut.

Vieraskirja

Jokaisella movie starilla on vieraskirja, jonne käyttäjät voivat kirjoittaa viestejä ja terveisiä.