Turvallisuus

Me MovieStarPlanetissa olemme omistautuneet pitämään sivustomme kaikille käyttäjille turvallisena, hauskana ja puhtaana. Käytämme uusinta teknologiaa ja henkilökuntaamme sivujemme valvontaan. Valvojat ja Support-ryhmä tuntevat suomalaisen kulttuurin ja puhuvat äidinkielenään suomea. He valvovat sivustoa sekä käyvät läpi kaikki käyttäjien tekemät ilmoitukset. Mikäli ilmoitus vaatii jatkotoimia, he vastaavat ja reagoivat niihin nopeasti. Henkilökunnan lisäksi meillä on käytössämme automaattinen valvontajärjestelmä. Jatka lukemista, saadakseni lisätietoja siitä, kuinka MovieStarPlanet pitää sivuston käyttäjille turvallisena.

Me täällä MovieStarPlanetilla ymmärrämme, että sinulla voi joskus olla mielessäsi tärkeitä kysymyksiä ja ongelmia, mutta et tiedä minkä tai kenen puoleen kääntyä saadaksesi vastauksia. "Nuorille nyt" on todella hieno nuorille suunnattu nettisivusto, josta löydät monenlaista mielenkiintoista tietoa. Käypä katsomassa  http://nuorillenyt.yle.fi/nuorille-nyt/

Tutustu MovieStarPlanetin turvallisuusjohtajaan

Management _vj

Käyttäjien turvallisuus on MovieStarPlanetille erittän vakava asia. Vernon Jones on MovieStarPlanetin Turvallisuuspäällikkö ja hänen tehtävä on turvata lasten toiminta sivustolla asiattomalta käytökseltä ja pitää MovieStarPlanetin yhteisö niin turvallisena kuin mahdollista. Vernon työskentelee yhdessä aluejohtajien ja valvojien kanssa, jotka huolehtivat asiattomasta käytöksestä sekä ovat lasten turvana ja tukena.

Vernon on työskennellyt koulutettuna sosiaalityöntekijänä eri maiden viranomaisten kanssa lastensuojeluun ja lasten turvaamiseen liittyvissä tehtävissä. Hän on ollut myös mukana kehittämässä lasten internetin käyttöä turvaavia menetelmiä tanskalaisessa Save the Children -projektissa.

Yksinkertaiset säännöt ja hyvät tavat


Käyttäjiemme tulee noudattaa muutamia yksinkertaisia perussääntöjä MovieStarPlanetissa ja luonnollisesti käyttää myös maalaisjärkeä. Haluamme myös, että vanhemmat ja huoltajat varmistavat lasten ymmärtävän nämä säännöt sekä "nettiketin" eli internetin epäviralliset järjestyssäännöt. Tärkein turvallisuussääntö internetissä on se, että henkilötietojaan saa ikinä paljastaa muille. Seuraava sääntö koskee salasanaa, joka tulee aina pitää vain omana tietona - katso Tutorial tästä aiheesta.

Turvallinen ympäristö

MovieStarPlanet tarjoaa turvalliset puitteet - me monitoroimme sivustoa ja kehotamme kaikkia käyttäjiämme tekemään ilmoituksen asiattomasta käytöksestä, loukkaavasta kielestä sekä sopimattomasta sisällöstä. Me tarjoamme käyttäjille turvallisuustietoa sekä kerromme turvallisuuteen liittyvät perussäännöt. Lisäksi kerromme heille reaaliaikaisista valvojista, jotka valvovat sivustoa. Suurin osa käyttäjistamme pelaa sääntöjemme mukaan ja he ovat ystävällisiä toinen toisilleen. Sen vuoksi MovieStarPlanet on hauska ja turvallinen paikka viettää aikaa.

Kaikki valvojamme ovat koulutettuja kohderyhmämme (8 - 15 -vuotiaat lapset) internet-turvallisuuteen. He työskentelevät sivustolla joka päivä ja tietävät, mitä käyttäjiemme keskuudessa tapahtuu. Jos sivustolle tulee uusi trendi tai ilmiö, otamme asian heti käsittelyyn ja kehitämme siihen ratkaisun.

Me MovieStarPlanetissa emme tee kompromisseja turvallisuuden suhteen. Tämän johdosta saamme tietoa asiattomasta käytöksestä ja loukkaavasta materiaalista useiden eri kanavien kautta:

  • Käyttäjän tekemä ilmoitus
  • Valvojan reaaliaikainen valvonta keskusteluissa
  • Valvojien aktiivinen materiaalin etsintä
  • Sähköposti vanhemmilta tai huoltajilta
  • Hälytysanojen ja sulkulistalla olevien sanojen käyttö keskusteluissa
  • IP-osoitteeseen perustuva automaattinen ilmoitus

Raportointijärjestelmämme

MovieStarPlanetilla on helppokäyttöinen ilmoitusjärjestelmä; se vaatii vain muutaman hiirenpainalluksen ja ilmoitus on tehty. Kannustamme kaikkia ilmoittamaan huonosta ja asiattomasta käytöksestä. Valvojamme vastaavat ilmoitukseen 24 tunnin sisällä.

Jos haluat tehdä ilmoituksen toisesta käyttäjästä, klikkaa hänen käyttäjänimeänsä, jotta näet hänen profiilinsa. Klikkaa sitten Ilmoita huonosta käytöksestä -nappia. Tämä nappi on huutomerkin sisältävä keltainen kolmio, joka sijaitsee profiilin oikeassa yläkulmassa.

Report

Seuraavaksi valitset syyn ilmoitukselle ja voit kertoa lyhyesti lisätietoja tapahtuneesta. Näiden tietojen avulla valvojat voivat tutkia tilanteen nopeasti.  

Report Button (2)

Jos käyttäjä rikkoo sääntöjä, hänet lukitaan pois sivustolta. Lukituksen pituus riippuu rikkomuksen vakavuudesta ja se vaihtelee viidestä minuutista seitsemään päivään. Jos käyttäjä rikkoo sääntöjä toistuvasti tai tekee vakavan rikkomuksen, voi MovieStarPlanet lukita hänet pysyvästi pois sivustolta. Tämän lisäksi hänen käyttämä tietokone ja IP -osoite voidaan lukita pois sivuiltamme, jotta uusien hahmojen luominen on mahdotonta.

Käytä aina ilmoitusta ensimmäisenä tapana kertoa asiattomasta materiaalista. MovieStarPlanetin henkilökunta tutkii tilanteen ja päättää tarpeellisista jatkotoimenpiteistä. Nämä toimenpiteet sisältävät varoituksen, määräaikaisen ja pysyvän lukituksen. Jos lapsen turvallisuus on vaarassa tai hänen henkilökohtaiset tiedot on luovutettu ulkopuoliselle henkilölle, MovieStarPlanet ilmoittaa asiasta viranomaisille.

Hälyytyssanat

Tietyt lauseet sopivat täysin ongelmitta tiettyihin tilanteisiin, mutta toisessa paikassa sama lause onkin asiatonta materiaalia. Tämän johdosta MovieStarPlanetissa on hälytyssanoihin perustuva automaattinen valvontajärjestelmä. Tämä järjestelmä luo raportteja tilanteista, missä listalla olevia sanoja on käytetty. Listan sanoja ja sanontoja päivitetään jatkuvasti, koska lasten ja nuorten käyttämä sanasto muuttuu hyvinkin nopeasti. Valvojamme tarkastavat jokaisen raportin ja tutkivat tilanteen mistä raportti on luotu. Keskusteluhistorian perusteella voidaan päätellä, onko kyseessä ollut asiaton kommentti, joka vaatii jatkotoimenpiteitä.

Kielletyt sanat

MovieStarPlanetin Chat-huoneiden keskusteluita rajoitetaan mustalla listalla. Lista sisältää sanoja tai sanan osia, joiden käyttö on kiellettyjä sivustollamme. Kukaan käyttäjistämme ei voi kirjoittaa näitä sanoja pelissä. Lapset luonnostaan haluavat koetella sääntöjä ja kokeilla rajojaan. Kun he keksivät uusia tapoja kirjoittaa asiattomia sanoja symbolien ja vaihtoehtoisten kirjoitusasuja avulla, me lisäämme ne mustalle listallemme ja estämme niiden käytön jatkossa. Mustaa listaamme pitää siten päivittää jatkuvasti. Koska kyseessä on jatkuva prosessi ja koska uusia sanoja keksitään loputtomasti, voivat jotkin uudet sanat hetkellisesti esiintyä Chatissa.

Chatin rajoittamisen lisäksi järjestelmämme laskee jokaisen käyttäjän kohdalla asiattomien sanojen, varoitusten ja lukitusten kokonaismäärän. Jos samalta tietokoneelta luodaan useampi käyttäjänimi, lasketaan myös tietokoneen kohdalta vastaava kokonaismäärä. Tämän tiedon avulla löydämme myös ne asiatonta materiaalia levittävät käyttäjät, joista ei tehdä ilmoitusta. Raportin tutkimisen jälkeen valvojat voivat antaa varoituksen, määräaikaisen lukituksen tai pahimmissa tapauksissa pysyvän lukituksen käyttäjälle ja IP -osoitteelle.

YouTube

Käyttäjien on mahdollista jakaa YouTube -videoita MovieStarPlanetissa. Välttyäksemme asiattomilta videoilta sivustollamme, valvomme sivuillamme olevia YouTube-videoita valvojien toimesta ja automaattisilla menetelmillä. Sivustomme käyttää YouTuben tiukinta suodatinasetusta nimeltään "YouTube Moderation Strict".  Tämän lisäksi uudistamme ja kehitämme jatkuvasti valvontamenetelmiämme ja suodatinasetuksiamme.

Jos haluat lisätietoja ja ohjeita siitä, kuinka turvata lapsen YouTuben käyttöä, tutustukaa heidän Lisätietoja vanhemmille -sivuihin.

Tiedon tallentaminen turvallisuussyistä

Tallennamme kaikki lain vaatimat tiedot. MovieStarPlanet ei varastoi henkilötietoja pidempään kuin laki sallii. Tänä aikana henkilötietoja käytetään vain siinä määrin kuin tämä sopimus sallii ja mikä on lain mukaista. Henkilötiedot tallennetaan turvallisuussyistä ja ehkäistäksemme, selvittääksemme ja asettaaksemme syytteeseen mahdollisesta rikollisesta teosta epäillyn henkilön käyttäjiämme kohtaan. MovieStarPlanet pidättää oikeuden luovuttaa henkilökohtaisia tietoja lain vaatimusten mukaisesti ja kun uskomme tietojen luovuttamisen olevan välttämätöntä suojellaksemme oikeuksiamme, lasten oikeuksia, ja/tai lain noudattamiseksi, tuomioistuimen määräyksestä tai oikeuskäsittelyä varten sivustoamme koskien.

Jatkuvaa kehitystä

Lasten kanssa työskentely tuottaa jatkuvasti uusia haasteita ja MovieStarPlanetin kaltaisen sivuston ylläpitäminen vaatii väistämättä jatkuvaa ja iteratiivista pelin ja turvaominaisuuksien kehitystä. Opimme uusia asioita koko ajan ja työskentelemme lasten suojelujärjestöjen, kuten Pelastakaa Lapset ry:n kanssa parantaaksemme sivujamme. Emme ikinä epäröi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin esiin tulleisiin turvallisuusasioihin liittyen.

Ota yhteyttä supportiin

Mikäli sinulla on MovieStarPlanetin turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ole hyvä ja täytä tämä lomake ottaaksesi yhteyttä Support-ryhmäämme. Pyrimme vastaamme sähköposteihin 24 tunnin sisällä.

MovieStarPlanetin henkilökunta 

Työskentelemme ahkerasti MovieStarPlanetissa tehdäksemme sivuista hauskan ja luovan, mutta vielä ahkerammin työskentelemme tehdäksemme niistä turvalliset. MovieStarPlanetin sivuja valvotaan vuoden jokaisena päivänä.

Organisaatiorakenne on tärkeä, koska sivumme toimivat monessa Euroopan ja Pohjois-Amerikan maassa. Jokaisella yhteisöllä on oma aluejohtajansa, jonka vastuulla on työn koordinoiminen sivustolla. Hän tuntee myös paikalliset yksityiskohdat ja tavat, jotka pitää ottaa huomioon päivittäisessä toiminnassa.

Jokaisella sivulla on myös oma Support -ryhmä auttamassa käyttäjiä ja vanhempia ongelmatilanteissa tai esimerkiksi maksuasioiden ja teknisten ongelmien kanssa. Kaikki Support -henkilömme puhuvat sujuvaa englantia sekä yhteisön paikallista kieltä.

Lopuksi, jokaisella maalla on ryhmä valvojia, jotka puhuvat kieltä äidinkielenään. Valvojamme käsittelevät ilmoitukset, tekevät satunnaisia ja järjestelmällisiä tarkastuksia ja valvovat sivustoa sekä kommunikointia MovieStarPlanetissa.

Lisää lapsista ja internetistä:

PelastakaaLapset.fi