MovieStarPlanet-tietoa vanhemmille

MovieStarPlanet on lapsille tarkoitettu peli ja yhteisö hauskanpitoon, luovuuteen ja uusien ystävien löytämiseen. Tarkempia tietoja pelistä löydät täältä.

Käyttäjiemme turvallisuus on meille MovieStarPlanetin tärkein asia. Lisätietoja siitä, kuinka pidämme pelin turvallisena, löydät täältä.

MovieStarPlanet rohkaisee vanhempia ja huoltajia olemaan aktiivisia nettiturvallisuuden puolestapuhujia. Kerro lapsellesi kuinka internetissä toimitaan turvallisesti ja muut huomioon ottaen. Meidän kaikkien pitää pysyä valppaina, kun lapset ovat internetissä, aivan kuten kadulla liikkuessa. Meidän täytyy pitää huolta, että he ovat turvassa ihmisiltä, jotka saattavat olla riski lapsille. Internetissä lapset saattavat nähdä ja kuulla asiatonta ja sopimatonta materiaalia, mutta tiettyjen varotoimien avulla, voitte välttää nämä ikävät tilanteet.

 • Keskustele kuinka internettiä käytetään kotona. Varmista, että lapset ymmärtävät mitä tietoja ei saa kertoa kenellekään (esimerkiksi nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita). Kerro millaisia sääntöjä tulee noudattaa, kun ihmisiin tutustutaan internetissä. Internetin luonteesta johtuen, emme voi ikinä varmuudella tietää, kuka keskustelun toinen osapuoli on.
 • Selitä lapselle miksi salasanan pitäminen vain omana tietona on erittäin tärkeätä ja miksi samaa salasanaa ei pitäisi käyttää kaikissa palveluissa. Salasana on kuin kotiavain. Kerro lapselle, että joku saattaa kysyä hänen salasanaansa internetissä lupaamalla lahjaksi ilmaisia lahjoja tai esittämällä MovieStarPlanetin henkilökuntaa. Salasanan kertominen näissä tilanteissa on ehdottomasti kiellettyä. Jos lapsesi salasana joutuu vääriin käsiin, vaihtakaa salasana välittömästi.
 • Varmista, että teidän internet-yhteys on turvallinen ja suojattu, jotta kukaan ulkopuolinen ei voi käyttää sitä. Te olette vastuussa tietokoneeltanne (IP -osoitteesta) lähetetystä materiaalista. MovieStarPlanetilla on oikeus sulkea IP -osoitteenne pois MovieStarPlanetista, vaikka joku vieraistanne olisi rikkonut sääntöjämme.
 • Asenna virustorjuntaohjelma ja aktivoi lapsilukko kaikissa tietokoneissa, matkapuhelimissa ja pelikonsoleissa, jotta voit estää asiattoman materiaalin esittämisen. Mikään esto-ohjelma ei ole 100 % luotettava, joten älä luota vain ohjelmiin lastesi suojelemisessa. Me teemme kaikkemme, jotta sivustomme olisi turvallinen, mutta valitettavasti internet ei ole koskaan täysin turvallinen. Kun lapsenne turvallisuus on kyseessä, teemme kaikkemme, jotta pystyisimme tarjoamaan lapsille turvallisen ympäristön. Turvallisuus tulee vanhempien/huoltajien ja MovieStarPlanetin yhteistyöstä.
 • Sinun ja lapsesi tulisi tietää, kuinka toisesta käyttäjästä tehdään ilmoitus MovieStarPlanetissa. Ilmoitus tulisi tehdä välittömästi, kun lapsi havaitsee asiatonta toimintaa. Katso etusivun Käyttäjäoppaasta kuinka voit tehdä ilmoituksen toisesta käyttäjästä tai asiattomasta materiaalista.

Turvallisuus ladattaessa kuvia 

MovieStarPlanetin kuvien lataustoiminnon avulla käyttäjät voivat ilmaista itseään ja mieltymyksiään jakamalla kuvia ystäviensä kanssa. Uskomme, että tämä ominaisuus on hauska tapa, joka yhdistää heitä ja heidän harrastuksiaan, idoleitaan ja luovuttaan MovieStarPlanet -maailmassa. Jotta tämä ominaisuus olisi mahdollisimman turvallinen, olemme kehittäneet ja toteuttaneet laajan ohjeluettelon, jotta kaikki ladattu sisältö täyttää vaatimuksemme. Tämä tarkoittaa, että kaikki ladattavat kuvat tarkistetaan etukäteen ts. kaikki käyttäjän lataamat kuvat tarkastaa moderaattorimme (aikuinen henkilö) ennen kuin ne ovat muiden käyttäjien nähtävissä lapsenne hahmon profiilissa. Moderaattorilla on oikeus joko hyväksyä tai poistaa kuva MovieStarPlanetin turvallisuuspäällikön antamien tarkoin määriteltyjen ohjeiden mukaisesti.

Kuvien lataussäännöt 

Ennen kuin käyttäjät aloittavat kuvien lataustoiminnon käytön puhelimellaan tai tabletillaan, toimitetaan tämän työkalun säännöt heille, jotta he tietävät minkälaisten kuvien lähettämien on sallittua MovieStarPlanetissa. Käyttäjän kuva tullaan poistamaan jos niissä on seuraavanlaista sisältöä:

 • Seksuaalista sisältöä: alastomuutta tai osittaista alastomuutta (sisältävät kuvia, joissa toinen käyttäjä on alusvaatteisillaan tai uima-asussa), seksuaalisesti provosoivia kuvia, seksikohtauksia tai viitteitä seksiin
 • Vihaa tai viharikoksia: rasismia, juutalaisvastaisuutta, uskonnollista suvaitsemattomuutta, vihaa yksilön seksuaaliseen suuntaukseen, seksismiä ja muuta suvaitsematonta käyttäytymistä
 • Väkivaltaa: uhkailua, loukkaavia eleitä tai kieltä
 • Henkilökohtaisten tietojen jakamista: nimien ja osoitteiden, puhelinnumeroiden, sähköpostin jne näkymistä esim vaatetuksessa tai kuvan taustassa
 • Verkkokiusaamista: kuvat, jotka nöyryyttävät tai halventavat käyttäjiä
 • Savukkeita tai viitteitä tupakointiin: ei kuvia, joissa on lasten tupakoimista tai viitteitä, että tupakointi on kivaa
 • Alkoholia tai viitteitä alkoholiin: ei kuvia alkoholin käyttöön liittyen
 • Sisältävät lääkkeitä, huumausainetarvikkeita tai huumeiden käyttöä: ei kuvia huumeiden käyttöön liittyvien
 • Kutsuja tavata oikeassa elämässä tai netissä ei hyväksytä: esim tapaisimmeko, onko sinulla skype, KIK, haluatko seksiä, lähetä minulle kuva itsestäsi

Turvallisuushenkilöstömme tarkastaa ja päivittää luetteloa jatkuvasti ja varmistaa, että se kattaa kaikki tärkeät turvallisuusnäkökohdat kaikkina aikoina. Kuvalle, jossa on toisia henkilöitä, pitää kysyä julkaisulupa kuvassa olevilta henkilöiltä. Jos käyttäjät rikkovat yhtäkään näistä annetuista säännöistä, on heillä vaara tulla poistetuiksi pelistä, sillä emme hyväksy sopimatonta käyttäytymistä. Heille kerrotaan, jos moderaattorimme eivät hyväksy heidän kuviaan.

Suositus vanhemmille

Kaikissa tapauksissa suosittelemme, että vanhemmat ovat aina aktiivisessa roolissa opastaessaan lapsiaan internetin turvallisuuteen. Kun kyse on kuvien lataamisesta, ehdotamme että vanhemmat keskustelevat avoimesti lastensa kanssa, mitä on hyväksyttävää jakaa verkossa ja mahdollisista riskeistä, jotka tähän liittyvät.